torstai 29. lokakuuta 2015

Narttu merlen väri??

Olen tässä nyt kaksi viikkoa pohtinut tuon merle narttupennun väriä. Kun se alussa näytti niin blue merleltä ja nyt red merleltä ja kaikkea siltä väliltä.

Laitoin sitten eilen bortsujen värigurulle (Marjo Saukkoriipille) viestiä ja kuvia, että mikä ihme tuo pentu oikein on. Marjo vastasi, että ilmeisesti pentu on tweed merle. Tweed on itsessään aika harvinainen mutaatio bordercolliella. Tweedissä diluutioläiskät monesti taipuu ruskeaan, mutta koiran pigmentti on silti musta. Eli pentu on kuitenkin geneettisesti blue merle, vaikkakin ainakin nyt näyttää enemmän ruskealta. Kirsu on siis musta. Mutta nämä nyt vielä arvailuja, aika näyttää...
Aika siistiä, tuohan oli suunnitelmissa että jäisi kotiin. No nyt se ainakin jää. Hauska nähdä millainen tuosta oikein tulee.
http://www.doggenetics.co.uk/harlequin.html#tweed

1 kommentti:

  1. Ihan hullun mielenkiintoista :) Tweed merle on mulle ennestään vieras väri, mutta nuuskittuani genetiikkaa ennen pentujen syntymää, tulin tulokseen ettei ainakaan red merleä olisi pitänyt voida tähän pentueeseen syntyäkään, koska isä ei kanna ruskeaa. Red merlehän vaatii ruskean geenin molemmilta puolilta. Sitä miten monta sukupolvea ruskea väri voi "hypätä yli" en tiedä, mutta Wallun sukutaulussahan ei näy ruskeaa mailla halmeilla. Jään seuraamaan mielenkiinnolla osoittautuuko lapsesi ruskea sävy vain vauvakarvaksi vai "uudeksi" jännäksi väriksi :)

    VastaaPoista